• Eeklo
06/02/2022

Omdat - nog steeds wegens Corona - vele beurzen worden afgelast of worden verplaatst naar later, onder meer de bekende Batibouwbeurs in Brussel, brengt deze verdaging diverse firma’s in de problemen om hun verkoop op peil te houden.
Ook voor het Eeklose Adrem Keukens, keukenbouwer met 7 vestigingen over Vlaanderen, is dit uitstel een streep door de (omzet)rekening. Steeds opnieuw geniet de beursstand van Adrem een topbelangstelling vanwege bezoekers wegens hun legendarisch geworden gulle ontvangst. Een zeer groot deel van de verkoop gebeurt precies door het leggen van contacten met toekomstige kopers op dergelijke beurzen.
De twee vorige jaren heeft zaakvoerder Michiel Steenbeke, intussen midden in de mediabelangstelling als nieuwe eigenaar van het naakte reuzenbeeld,...
dit probleem telkens opgelost door zélf een soort ‘mini handelsbeurs’ in te richten.
In 2020 ging dit gebeuren door in een afgehuurde eventzaal in Eeklo (omdat toen de Bisbeurs werd uitgesteld) en vorig jaar ging ditzelfde patroon 4 weken lang door in ‘Auberge du Pêcheur’ in St. Martens Latem, als vervanging van Batibouw. Telkens met meer dan bevredigend resultaat. Ongeveer de helft van het normaal aantal bezoekers op hun stand van Batibouw zakte in 2021 af naar de zalen van het gerenommeerde restaurant aan de Leie.
Dit jaar werd Batibouw verplaatst van februari naar mei. En Michiel mocht terug op zoek naar een inventief alternatief om met zijn gemotiveerd verkopersteam niet werkloos te moeten toezien.
Hij vond voor deze voor hem commercieel belangrijke maand, ditmaal opnieuw een straffe en originele oplossing naar het voorbeeld van de Duitse Hausmesse, een soort ‘in-house’ handelsbeurs, toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe keuken.

Origineel idee
Michiel Steenbeke bezocht beroepshalve al diverse jaren deze Hausmesse. Daar worden dan in absolute primeur door de voornaamste keukenproducenten uit Europa hun allernieuwste keukentrends aan de dealers voorgesteld. De laatste snufjes, nieuwigheden, apparaten, kleuren en materialen komen er uitgebreid aan bod, veelal tegen elkaar op.
En wil dat nu juist hét idee zijn dat Adrem vanaf 12 februari tot zondag 27 februari (inclusief 3 zondagen) nu kersvers naar Eeklo wil brengen, ditmaal toegankelijk voor het grote publiek.
In zijn eigen toonzaal langs de N9 - tegen Balgerhoeke - heeft Michiel daarvoor veel extra ruimte vrijgemaakt (o.a. burelen en opslag weg) om deze nieuwste trendy snufjes, handig ingebouwde toestellen, nieuw soort werkbladen en steeds zuiniger gefabriceerde eco-keukenmodellen rechtstreeks van de Hausmesse in Duitsland naar zijn eigen potentieel koperspubliek te brengen. Vandaar de titel bovenaan, die met een lichte nuance ook zo kan luiden: “Adrem brengt de Hausmesse naar Eeklo”
Wat kunnen bezoekers daar verwachten? Jawel, dezelfde, nog nergens getoonde allernieuwste keukentrends, gecombineerd met een hapje en drankje volgens de gekende Adrem-gastvrijheid. Op deze Eeklose Hausmesse wordt bovendien een uitzonderlijke gelegenheidskorting van 28 % toegekend aan kopers, met speciale condities bovenop voor toestellen of in ruil de keuze voor een gratis keramisch werkblad.
Vaklui en architecten zijn ook welkom zodat ook zij inzage krijgen in wat reilt en zeilt in de steeds veranderende keukenwereld.

Valentijn
In de periode tot einde februari zit ook maandag 14 februari, Valentijnsdag. Wie die dag als koppel een bezoek brengt aan de ‘in-house beurs’ wacht een bijzondere attentie, al kon ondergetekende niet ontfutselen wat precies… Men bleef er geheimzinnig over doen.
Maar laten we tot slot nog eens in herinnering brengen waarom Adrem met zijn typische ‘no-nonsense’ aanpak een steeds grotere speler in Oost-Vlaanderen wordt. Kandidaat kopers worden vooreerst geholpen bij de opmaak van een grondplan dat de voorradige ruimte maximaal benut, gevolgd door opmeting aan huis van de in te richten locatie, hulp bij keuze van de modellen en tenslotte plaatsing door het eigen ervaren team. En niet te vergeten: een onberispelijke, snelle en discussieloze naservice.
Piet De Baets
Gratis toegang.
Leopoldlaan 85, Eeklo
Open elke dag,
ook zaterdag en zondag, van 12 t/m 27 februari 2022. Telkens van 9.30 uur tot 18 uur.