• Eeklo
08/05/2017

De laatste wedstrijd van het seizoen is ook de wedstrijd die het meest van zich doet spreken, namelijk het Belgisch JKA kampioenschap.

Op zondag 23 april nam de Meetjeslandse karateclub Goshinkai Eeklo deel aan het BK met maar liefst 6 deelnemers. Het werd een succesrijke dag voor Eeklo waarbij Maxime De Bruycker Belgisch kampioen werd.
We kunnen nu wel zeggen dat Eeklo op de kaart werd gezet binnen de karatewereld. Laura Dekeyser en Maxime De Bruycker namen op het BK individueel deel. Maxime werd Belgisch kampioen kumite bij de preminiemen. Laura haalde ook haar beste niveau en mocht fier pronken met de bronzen medaille. Een topprestatie van deze twee jongeren. 
In de namiddag was de motivatie en inzet des te groter en namen we met twee ploegen deel aan het BK per ploeg. Maxime, Laura & Dries Bral werden 4de in kata en 5de in kumite ploeg. De tweede ploeg met Nora Imschoot, Renee Van Gevel & Jarno Speeckaert mogen ook terecht fier zijn op hun 5de plaats kumite op dit prestigieus kampioenschap. 
Coach & Jeugdverantwoordelijke Kristof Vermeulen die begin april nog 5de werd op het EK in de discipline kumite senioren was tevreden. Hij kan zowel voor zichzelf als voor de jeugd terugblikken op een fantastische eerste helft van 2017.
(PDB)