• Lovendegem
05/11/2018

De november opendeurdagen, ook wel demodagen genoemd, over een oppervlakte van 5.000 m2 bij Van Wiemeersch bvba in Sleidinge,  zijn een jaarlijks fenomeen waar traditioneel reikhalzend naar uitgekeken wordt door stielmannen, bedrijven en doe-het-zelvers.

En dat niet alleen omwille van diverse hoge kortingen en superdeals op dagdagelijks te gebruiken materieel en toestellen, of omwille van een vijftigtal demonstratiestanden van exposanten met hun nieuwigheden en topaanbod. Maar vooral en niet in het minst voor het omlijstend programma, dat soms eerder op een Vlaamse kermis gelijkt.
Dit jaar is het op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november voor de 21ste keer weer zover. De affiche brengt voor elk wat wils, zodat de ganse familie op uitstap kan, want ook aan de kinderen is gedacht met kinderanimatie.

BV’s en Betonmolen-tombola

Verschillende acteurs van  ‘FC De Kampioenen’ en uit de familiereeks ‘Thuis’, aangevuld met enkele bekende namen uit de sportwereld, worden verwelkomd tijdens deze opendeurdagen. Op dinsdag 6 november worden de bezoekuren en hun namen via de huis-‘website’ en ‘Facebook’  bekend gemaakt. Al kunnen we nu al enkele namen prijs geven: Bieke, Fernand, Pascale en Xavier van “De Kampioenen” en Femke, Waldek, Dieter en Nancy van “Thuis” ! Allemaal Bekende Vlamingen die je ‘zomaar’ tegen het lijf kunt lopen bij Van Wiemeersch… Héél uitzonderlijk.
Gedurende de 3 opendeurdagen zullen de aanwezige ‘BV’s  - op verzoek - tools markeren  die klanten in de winkel hebben aangekocht. Ze komen en gaan ‘op goedvallend uit’ en moeten tussendoor onder meer instaan voor de trekking (om het uur) van de “betonmolen-tombola.”
Elke bezoeker ontvangt een balletje bij het binnenkomen en een papiertje met erop een uniek tombolanummer. Om het uur worden de balletjes in een ‘betonmolen’ gedropt en wordt een aanwezige BV gevraagd om de trekking te doen. Er zijn in totaal 2 x 150 cinematickets te winnen voor een filmvoorstelling op dinsdag 5 december in het Cultureel Centrum van Sleidinge. De cinemazaal Westside wordt dan voor de gelegenheid volledig door Van Wiemeersch afgehuurd voor de vertoning van ’Het tweede gelaat’, een recente film van Jan Verheyen. Na afloop wordt aan de aanwezigen een receptie aangeboden in gezelschap van regisseur Jan Verheyen zelf en enkele van zijn acteurs.

De kookdemonstratie van Marksken

De absolute publiekstrekker wordt dit jaar Marksken (Herman Verbruggen) van De Kampioenen met een gedurfde kookdemonstratie. Op vrijdag vanaf 17 u. en op zaterdag en zondag van 10 tot 16 uur waagt hij zich aan een stunt. Hij wil namelijk een kook-act uitvoeren zonder het normaal bestek dat hiervoor nodig is. Hij wil koken met…gereedschap en machines uit de winkel ! In zijn geestige, gloednieuwe en creatieve Van Wiemeersch-keuken staat geen stoomoven of gasvuur en vind je geen mes of staafmixer. Zo zal hij voor elke bezoeker niettemin een heerlijk culinair hapje proberen te bereiden…! Chef Herman kookt enkel en alleen met machines en gereedschap uit het voorradige winkelassortiment. Nooit eerder vertoond. We zijn benieuwd.. En voor wie durft te  proeven: …smakelijk!

Afterwork Party
 
Op vrijdagavond 9 november gaat van 20 uur tot middernacht voor de eerste maal een Afterwork Party door in Van Wiemeersch Repair (Eeksken 13). Top ‘DJ’ Tom Van Amusivent met een live saxofonist zorgen voor de ambiance. De drankopbrengst gaat integraal naar “1.000 km fietsen” van Kom Op Tegen Kanker.
Nóg een initiatief voor het goede doel (Warmste Week) vormt tenslotte de verkoop van 125 door allerhande vedetten gesigneerde dakpannetjes, afkomstig uit het afgebroken Casino van Middelkerke.

Piet De Baets