• Eeklo
12/06/2022

Stad Eeklo organiseert op zondag 19 juni “Beestig Eeklo”, een gratis namiddag waarbij dierenvrienden alles te weten komen over hun huisdier.
Op het terrein van het oude zwembad, tussen de Kottemstraat en de Zwembadstraat, komt een nieuwe hondenlosloopweide en daar kun je tussen 14 en 17 uur onder het genot van een hapje en een drankje workshops en infostanden bezoeken over bijvoorbeeld aquatraining voor paarden en honden, dieren-voeding, -crematie, -toillettage, een dierenhotel en een dierenfotograaf. Er zijn standen van onder andere een dierenartsenpraktijk, GAIA, Catpower vzw (adoptie katten) en vzw People4animals (helpt kwetsbare mensen met huisdieren).
De politie is aanwezig om honden en katten te registreren. Mensen moeten daarvoor het chipnummer van hun hond of kat meebrengen en hun identiteitskaart. Daarnaast geeft hondenschool De Trouwe Waakhond demonstraties in gehoorzaamheidstraining.
Out je als dierenvriend en kom zeker langs. Aangelijnde honden zijn welkom als de baasjes poepzakjes bij zich hebben.
“Als schepen van Evenementen wil ik iedere dierenvriend uit het Meetjesland die dag naar Eeklo uitnodigen”, zegt schepen Danny Smessaert. “Bezoekers kunnen dan nog profiteren van de sfeer rond de zomerfoor op de autovrije Markt.”
Meer info vind je op www.eeklo.be/beestigeeklo.
(PDB)