Artikelarchief

Grote fusie met Eeklo van de baan?

Wordt Kaprijke de begeerde bruid ?
Burgemeester Luc Vandevelde liet vorige week in Het Nieuwsblad optekenen dat een grote fusie met Eeklo van de baan lijkt. “Enkel Kaprijke is nog een optie”, resumeerde hij. Het grote doel, een nieuwe, grote fusiegemeente met Kaprijke, Assenede, Sint-Laureins met samen 50.000 inwoners lijkt vandaag heel veraf. Want ondertussen nadert de deadline van 31...

26-03-2023 15:03:18
Doortocht Kaprijke week lang afgesloten

Doorgaand verkeer vanuit Watervliet en Bentille dat richting Expresweg gaat kan volgende week maar beter op tijd vertrekken.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) pakt tijdens de paasvakantie de rotonde en de verkeerseilandjes op de gewestweg N456 in het centrum van Kaprijke aan. “De ingreep maakt het veiliger en comfortabeler voor alle weggebruikers” zegt Jef Schoenmaekers van Wegen en...

26-03-2023 15:03:14
De ‘Sportveloo’ komt naar je buurt

Om te sporten hoef je niet naar een sporthal om actief te zijn. Sporten kan ook gewoon in je buurt of je wijk.
Daarom starten de medewerkers van Sport op woensdag 26 april met een nieuw initiatief: de Sportveloo! Met een gepimpte fiets vol sportmateriaal gaan de medewerkers op woensdagnamiddag afwisselend naar de pleintjes in de Grovermansdreef en de Maagdekensstraat. De...

26-03-2023 15:03:10
Oppositie scherp rond invoering fietsstraten

De Asseneedse oppositiepartij CD&V is niet mals voor de meerderheid als het over het invoeren van enkele fietsstraten gaat.
“In 2022 werden in de gemeente Assenede drie fietsstraten ingevoerd” weet Van Eyckeren. “Het gaat om de Hoogstraat te Assenede, Boekhoutedorp en Nieuwe Boekhoutestraat in Bassevelde. SamenPlus wilde hiermee de veiligheid van de fietsers verhogen. De nieuwe...

26-03-2023 15:03:53
Winnaars Handelskilometer zullen voor eerste maal vliegen

Het echtpaar De Backer Sonja en Ingels Geert uit Maldegem-Kleit is bij Bel&Bo de winnaar geworden van de hoofdprijs tijdens de lente opendeurdagen van de Handelskilometer.
Het is een door TUI geschonken vakantiereis voor twee personen naar Cyprus in een viersterrenhotel, inclusief vlucht en ontbijt. Het winnende echtpaar zal hiermee hun doopvlucht maken, want ze hebben nog nooit op...

26-03-2023 15:03:23
Sportfunctionaris Dirk Van Daele met pensioen

Dirk Van Daele (62), de man die Zomergem leerde sporten, gaat na 32 jaar dienst als sportfunctionaris van de gemeente op 1 april met pensioen. Hij kwam in 1991 in dienst en de leerkracht LO bouwde de sportdienst vanaf nul helemaal uit tot een dienst met een zeer gevarieerd aanbod van sport- en ontspanningsactiviteiten voor elke inwoner.

19-03-2023 14:03:54
Extra afval gesorteerd op containerpark

Vanaf nu kunnen kurk, cd’s, dvd’s en Blu-ray, cd-doosjes en dvd-doosjes apart worden gesorteerd op het recyclagepark in de Steenhouwerslaan. Dit materiaal moet dus niet meer in de restafvalzak, maar kan gratis worden binnengebracht op het recyclagepark en wordt zo grondstof voor nieuwe producten.

(Foto: www....

50ste Repair Café

Eind 2014 startte Repair Café in Eeklo met een handvol vrijwilligers. Ondertussen is het op zaterdag 25 maart aan de 50ste editie toe!
Er zijn acht Repair Cafés per jaar, telkens op zaterdagvoormiddag, afwisselend in Wijkcentrum De Kring of LDC Zonneheem. In totaal voerde Repair Café Eeklo intussen al 2.330 herstellingen uit, waaronder elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen en...

19-03-2023 14:03:28
Lente in Sente is genieten voor iedereen

Met de komst van de lente gaat ook het wandel- en fietsseizoen opnieuw van start. Reden genoeg voor de Sentse Economische Raad (De Sentser )om opnieuw uit hun schulp te kruipen en haar allerjongste telg – Lente in Sente – aan het grote publiek voor te stellen.
Een actie, geschoeid op de ervaringen uit het recente coronaverleden, waarbij smullen en ‘gieten’ alweer centraal staan. Twee...

19-03-2023 14:03:44
Molenstraatbocht wordt grondig herschikt

Deze week gaan de werken voor de herinrichting van de ondertussen befaamde bocht in de Molenstraat in Watervliet van start. De bocht aan het oorlogsmonument, meer dan eens het onderwerp van ergernis voor menig bestuurder die van of naar de kust wilde rijden, wordt aangepakt.
Heel vaak staat zwaar (landbouw)verkeer er oog in oog met wagens die de andere kant uitwillen. Geparkeerde wagens...

19-03-2023 14:03:19
10de editie Start To Run in de startblokken

Start To Run gaat binnenkort al voor de tiende keer van start op 23 maart. “We blijven aan onze conditie werken” zegt mede-organisator Carlos Bonamie, die samen met Filip Claeys en Sylvie Bruyninck de lopers gedurende tien weken begeleidt.
“De eerste twee avonden worden georganiseerd aan ’t Singelken, daarna trekken we richting Zonnebrug en lopen langsheen het Leopoldkanaal. De...

12-03-2023 15:03:05
Kan hij terug schepen worden? Ontslag Marc Windey krijgt juridisch staartje !

Wat in ons (uitgebreid) artikel van vorige week al werd gesuggereerd, zal binnenkort aan de orde zijn. Buitengewipte schepen Marc Windey legt zich niet neer bij zijn afzetting. Dat de onwaarschijnlijke vertoning op de Eeklose gemeenteraad van februari waarbij Marc Windey als schepen werd afgedankt een vervolg zou kennen, stond al in de sterren geschreven.
Hijzelf had in kwestieuze...

12-03-2023 15:03:58
Onaangekondigde Will Tura kwam meezingen…

De 3 huldeconcerten van het Adegemse gemengd koor Canticorum met 24 liedjes uit het repertorium van Will Tura hebben meer dan 1.100 aanwezigen gelokt. Tijdens het laatste optreden kwam Will Tura zélf plotseling en onaangekondigd langs…en zorgde voor een onuitgegeven stunt.
Het opzet bestond uit twee luiken: er waren de drie optredens en er was de tentoonstelling met foto’s van...

12-03-2023 15:03:22
Tractorsluizen lijken van de baan

Het plan van het Sentse gemeentebestuur om tractorsluizen te plaatsen in de Goochelaarstraat en de Mandeweg lijkt van de baan. Tijdens een geanimeerde volksraadpleging met bezorgde buurtbewoners, georganiseerd door het bestuur en bijgewoond door een groot deel van Sentse politieke leiders, werd één ding heel duidelijk: niemand staat te springen om tractorsluizen aan te leggen. “We merken dat...

12-03-2023 15:03:00
Feestelijke opening vernieuwd gemeentehuis.

Burgers die kennis willen maken met het vernieuwde Administratief Centrum (gemeentehuis) van Kaprijke kruisen donderdag 16 maart best al aan op hun kalender. “Wie een kijkje wil komen nemen, krijgt er alvast een hapje en een drankje bij” zeggen burgemeester Pieter Claeys en Patrimoniumschepen Frederik Versluys.
Omdat de diensten van het OCMW vanuit Lembeke naar Kaprijke moesten verhuizen...

12-03-2023 15:03:35
Het échte verhaal achter een ontslag…?

Marc Windey (Eeklo) is schepen af.
Het échte verhaal achter een ontslag…?
Of: hoe een leugen tóch geen leugen was…

Eigenaardige vaststellingen voor een leek-toeschouwer afgelopen week. Nooit eerder in de Eeklose geschiedenis heeft de liquidatie van een schepen in functie zo opvallend weinig ophef gemaakt bij het grote publiek als vorige week bij het ontslag van schepen Marc...

05-03-2023 16:03:07
Ook bakkerij Van Vooren zet zich in tegen darmkanker

Maart is de internationale darmkankermaand. Elk jaar krijgen zo’n vijfduizend Vlamingen de diagnose.
Om de ziekte mee bespreekbaar te helpen maken legt bakkerij Van Vooren, net als talloze van zijn collega’s, lachende kakskes en boules-shits in de toonbank. “Lekkernijen met chocolademousse als hoofdingrediënt” vertelt Svea Van Vooren.
“De gebakjes willen meer doen dan je een...

05-03-2023 16:03:46
Wegdek St.-Margrietestraat wordt hersteld

Wegbeheerder AWV moet opnieuw aan de slag in de Sint-Margrietstraat in Sint-Margriete.
In 2021 werd het wegdek van de gewest N455, tussen Sint-Laureins en Sint-Margriete reeds een eerste keer vernieuwd.
Onlangs werden er echter op sommige plaatsen verweekte asfaltplekken vastgesteld. Reden genoeg om opnieuw aan de slag te moeten.
In opdracht van het Agentschap Wegen en...

05-03-2023 16:03:53
Proefsleuven verhinderen doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer tussen Lembeke en Waarschoot heeft het de komende weken niet onder de markt. Deze week is de gravin D’Alcantaralaan volledig afgesloten. Later volgen de Antwerpse Heirweg en het Scheutbos. Oorzaak van het onheil is het graven van enkele proefsleuven als voorbereiding van grootschalige riolerings- en wegenwerken later dit jaar.
Als voorbereiding op de later geplande...

05-03-2023 16:03:15
Quartet uit Litouwen te gast voor concert in de Raadzaal

Op 17 maart a.s. om 20u is het in 1968 opgericht ‘Ciurlionis Quartet’ uit Litouwen voor de 7de maal te gast in Lievegem. Het ensemble, genoemd naar schilder-componist Ciurlionis gaf reeds meer dan 3.000 concerten over gans de wereld en wordt vaak uitgenodigd naar belangrijke internationale festivals.
Tijdens het concert in Lovendegem begeleiden  zij de in Zomergem geboren en getogen...

05-03-2023 16:03:41
Handelskilometer verloot TUI-vakantiereis naar Cyprus tijdens lente-opendeurdagen

Het weer laat momenteel nog niet in zijn kaarten kijken, maar niettemin is stilaan de lente in aantocht.
De 8 grootste winkelbedrijven langs de Handelskilometer in Maldegem (Alibi, Dovy Keukens, Bent shoes, Albert Heijn, Paris Londres, Delhaize, Bel&Bo en Mc Donalds), zetten dit weekend op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart al traditioneel terug de lente in met hun bekende...

05-03-2023 16:03:34
Zaal Lodewijk krijgt er gezellig plein bij

De Landsdijk zit niet stil. Zoveel is duidelijk. Vorig jaar al werden twee projecten opgestart die voor meer leven zorgen in de brouwerij. Eéntje is ‘Dorp-Kern-Gezond’ , dat zich als doelstelling stelt het plein in de buurt van Zaal Sint-Lodewijk om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek.
De afgelopen maanden werd door een groep geëngageerde buurtbewoners nagedacht over de...

26-02-2023 16:02:24
Benoeming nieuwe algemene directeur

Op donderdag 2 maart legt Britt Schouppe tijdens de gemeenteraad haar eed af als nieuwe Algemeen Directeur, wat vroeger gemeentesecretaris werd genoemd. Zij volgt Koen Cromheecke op, die deze functie een paar jaren ad interim uitoefende.
Britt Schouppe gaat vanaf 17 april aan de slag in Maldegem. Tot die tijd neemt Koen Cromheecke de functie van Algemeen Directeur verder waar. Nadien...

26-02-2023 16:02:09
Subsidies voor sport- en cultuurbeleving van leerlingen

Lokaal bestuur Lievegem keurde een subsidiereglement goed voor sport- en cultuurbeleving van Lievegemse leerlingen om cultuur en sport een betaalbare en actieve plaats te geven binnen alle niveaus en netten van het voltijds onderwijs in Lievegem.
Zo kan er een groter aanbod sport en cultuur aangeboden worden binnen de scherpe maximumfactuur.
De subsidie voorziet maximum 15 euro per...

26-02-2023 16:02:20
Tractorsluis vernield

In de Maroyendam was de bestaande tractorsluis aan vernieuwing toe. Ze was te hoog.
Tractoren konden er over, maar de machines die achter de tractor hangen, bleven vaak steken.
De oude werd opgebroken en er werd een nieuw type geïnstalleerd. De nieuwe tractorsluis, aangekondigd met mooie foto (rechts) in het Eeklose Eikenblad ziet er na amper 1 maand zo uit (links). Zo werd ons...

26-02-2023 16:02:51

Pagina's

Abonneren op Artikelarchief