Deze week donderdag 1 maart slaat BPost alle tarieven voor binnenlandse post op. In een pers-mededeling melden zij dat dit voor alle producten gemiddeld 4,7 % zal bedragen, maar een goede rekenaar zal dit nonsens vinden.

Want de postzegels alleen al gaan van 0,74 € naar 0,84 € bij een aankoop van minimum 10 zegels ineens. En dat is op het eerste gezicht inderdaad “maar” 10 cent, maar haal er een rekenmachine bij en je komt op 13,5% opslag! Als treintarieven met dergelijke verhoging zouden opslaan komt gans België in opstand, maar nu piept niemand.

Voor onze lezers is de boodschap nochtans duidelijk: koop nog vlug een voorraadje vóór 1 maart en je doet een belegging van 13,5 % met je spaargeld dat hooguit 0,1 % op een boekje opbrengt. Eén nadeel: je moet op voorhand betalen, maar ook 1 toemaatje: ze zijn zelfklevend…

Wie zijn gebruik over een paar maanden of een jaar uitrekent doet op deze manier proactief al vlug een ‘gouden’ belegging.  Want postzegels zonder prijsvermelding (met cijfer 1 bvb) blijven hun

waarde behouden in de toekomst. Je kan ze vandaag kopen en binnen 10 jaar nóg plakken (zonder verhoging). Taptoe kocht er alvast een paar duizend. Onze beste belegging voor jaren ver.

We pasten de tip al eens vroeger toe. Toen circa 15 jaar geleden de Kerstpostzegel voor het eerst aangekondigd werd kon men die zegels nog met een korting kopen. In dezelfde folder kondigde Bpost toen ook maar ineens een verhoging van postzegels aan vanaf de maand maart het jaar daarop, drie maanden later.

Toen we dat ook in Taptoe uitgebreid aankondigden kregen we een paar weken later een ‘hartig’ telefoontje van de Eeklose postmeester om ons te vertellen dat hij de aanvragen niet meer kon bijhouden. “Mijn brandkoffer wordt te klein”, gaf hij als lachend excuus. “En straks moeten ze met een overvalwagen van Brussel komen met de bestelde voorraad…” beschreef hij de succesvolle tip van Taptoe met lichte overdrijving.

We waren toen nog zaakvoerder van De Klapper die jaarlijks duizenden facturen, brieven en rappels verstuurde. We hebben samen met Taptoe nog jàren (voordelige) kerstzegels geplakt met Pasen, Moeder- en Vaderdag, het ganse jaar door...

Dus ja, terug een dankbare beleggingstip voor (de snelsten) onder onze lezers?

Piet De Baets