Het is letterlijk een gigantisch “ei na Pasen”. Maar eetbaar en van een bijzondere kwaliteit. In de etalage van “Le Goût d’Or” in de Eeklose Stationsstraat, de pas in december vorig jaar geopende koffiebar in combinatie met een Daskalides praline winkel, ligt dit uitvergroot Paasei op een gelukkige winnaar te wachten. Wie het juiste gewicht raadt mag het meenemen naar huis.

Het reuzenei is een cadeau van Daskalides voor de ijverige en succesvolle verkopers van hun pralines in Eeklo.
Het is van pure fondant chocolade gemaakt en meet 70 x 40 centimeter. Toen uitbaatster Sabine het door een pakjesbesteller voorzichtig in haar handen kreeg geduwd, kon ze niet wachten om het nieuwsgierig open te maken. Maar eenmaal bekomen van de verrassing had ze moeite om het zonder hulp van haar man uit de verpakking te halen.
Na rijp beraad besloten ze om het te verloten onder het cliënteel met een gemakkelijke opdracht en voor iedereen gelijke kansen: raad het gewicht.
Iedereen die in de winkel iets consumeert of koopt (tot en met zaterdag 7 april) krijgt een briefje om het te raden getal in kilo’s en gram te noteren (bvb: 7 kilo en 150 gram).
Op zaterdagavond na sluitingstijd, wordt het eitje precies nagewogen en de winnaar met het juiste of meest benaderende gewicht uitgezocht. Bij meerdere deelnemers met identiek dezelfde juiste cijfers wordt onder hen  één winnaar uitgeloot, de anderen krijgen 1 kg Daskalides pralines of paaseitjes als troostprijs (waarde 48 €). Vanaf zondagmorgen worden de winnaar en troostprijswinnaars uitgehangen (en nadien in Taptoe gezet).

Chocolade fondue
Ook deze week blijft de enorme variatie aan paaseieren in alle vormen en gedaanten verkrijgbaar. Maar “Le Goût d’Or” legt verder de nadruk op twee nieuwigheden die, pas gelanceerd, enorme bijval krijgen.
Daaronder het morgenontbijt in vier formaten: mini, klein, middel of groot (tussen 4.5 en 9.5 €). Op donderdag (marktdag)  vanaf 7.30 u en de andere dagen (ook zondag) vanaf 8.30 u.
Daarnaast hun laatst gelanceerde topper: de chocolade-fondue ! Een soort dessertbord voor twee personen met daarop twee schaaltjes met gesmolten chocolade. Op het bordje liggen verschillende koekjes, marshmallows, stukjes fruit en fondue-stokjes waarmee het assortiment stukje per stukje  individueel in de chocolade kan worden gedept.
De fondue is verkrijgbaar in zowel fondant als melkchocolade of gemixt en kost 12 € voor de twee personen samen. Verkrijgbaar heel de week tijdens de openingsuren. Te combineren met een potje heerlijke Italiaanse vers gemaakte koffie…