Het bestuur Verenigde Handelaars Maldegem Centrum (VHMC), in samenwerking met het gemeentebestuur, heeft terug enkele eindejaarsactiviteiten op de affiche geplaatst.

Met de 3de editie van de “White Night” (1 december) verwelkomen ze in Maldegem Centrum de Sint en de Kerstman, in aanwezigheid van de burgemeester en duizend enthousiaste kinderen! Samen zullen ze de kerstverlichting feestelijk aansteken. Ook dit jaar werd deze gevoelig uitgebreid: in de Westeindestraat, Kanunnik Andrieslaan, Boudewijn Lippensstraat, KUMA, Sint-Anna kasteel, Tekenacademie, alle deelkernen en last but not least, het nieuwe pronkstuk in het Sint-Annapark: een stalen reuzenkerstboom van wel  10 meter hoog met duizenden lichtjes… feeëriek en gezellig.
Op 29 december start de tweede editie van de Spiegelfeesten. Doel is sfeer creëren in de maand december in het centrum. Dit jaar zal de tent aansluiten in het park bij het Sint-Annakasteel. Het wordt een gevarieerd en aantrekkelijk programma volgens de  affiche (zie bijlage in de middenpagina’s van deze Taptoe). Een Oudejaarsparty (31/12), Nieuwjaarsdrink (2/1), Afterworkparty (5/1), een kindernamiddag (3/1) en een Seniorennamiddag (10/1) zijn hier alvast de uitschieters.
Van vrijdag 26 januari tot/met 18 februari staat er terug een overdekte ijspiste op de Markt om naar hartenlust te kunnen schaatsen. De bar met skihut-allures zorgt ervoor dat de ijspiste voor jong en oud terug de gezelligste ontmoetingsplaats van Maldegem wordt. Schaatsen kost 5 €, huur schaatsen inbegrepen. Scholen kunnen op voorhand reserveren via 0476/90 66 43

(PDB)