De gangmakers van Evergem Sport organiseren op zaterdag 26 maart een wandeling en op donderdag 31 maart een dagfietstocht.

De wandeling op 26 maart start in Meilegem vlakbij de Kaaihoeve, een natuureducatief centrum van de provincie Oost-Vlaanderen. In een ver verleden was het een overslagplaats voor rivierschepen. Er wordt gewandeld door de natuurtuin van de Kaaihoeve, over knuppelpaden door de Kaaimeersen, het Munkbos in Dikkelvenne en in het centrum van Dikkele, ‘Feestzaal Poezenelle’. De laatste 5 km brengen ons terug naar de Munkbosbeekvallei. De Munkbosbeek begeleidt ons ten slotte langs een mooi bospad  naar ons eindpunt: de kerk van Beerlegem. 

Vertrek met de bus op 26 maart: Sleidinge-dorp om 12u30, Evergem bushalte GBS om 12u40, Wippelgem-dorp parking om 12u50 en Ertvelde, school Lindelaan om 13u

Reserveschoenen meebrengen. Prijs: 12 euro. Inschrijven: bij de Sportdienst of bij de gangmakers van Evergem Sport!

De dagfietstocht op 31 maart loopt langs kreken en kanalen. Via een paar landelijke wegen, een oude spoorwegbedding en de Kaprijkse Kleemkapel voert hij ons tot aan de oevers van het Leopoldskanaal. In Fred’s eetcafé gebruiken we het middagmaal. Daarna gaat de rit verder langs kreken en kanalen via het Nederlandse Sint-Kruis richting Celiebrug tot aan de Koetshoeve in Eeklo. Na de koffie fietsen we door Het Leen. Via de Waarschootse Gastels gaan we op zoek naar het Lievekanaal en dat brengt ons terug naar Sleidinge.  De prijs voor het middagmaal bedraagt € 18,5 (dranken niet inbegrepen).  Gelieve bij inschrijving uw keuze vlees of vis op te geven. 

vertrek om 10 uur stipt aan het cultuurcentrum van Sleidinge. De totale afstand is  ± 70 km. Inschrijven kan nog tot ten laatste 25 maart om 16 u bij gangmakers Ria of Anna van Evergem Sport!  of bij de Sportdienst in de sporthal van Ertvelde. Bij inschrijving komt er een volle stempel op jouw sportkaart.     

(PDB)