De naam Argentinië is afgeleid van het Latijnse woord voor zilver, Argentum, omdat de Spaanse kolonisten onterecht hoopten er veel te vinden.

Een bevolking van 42 miljoen inwoners en 90 maal zo groot als België. Het 8ste grootste land ter wereld met een grote verscheidenheid aan klimaatstreken en een spectaculaire natuur in echte superlatieven.
Bruisend Buenos Aires is het “Parijs van Zuid Amerika”, op de tonen van de Tango. In oost Patagonië is er het schiereiland Valdez met zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns.
Fascinerend Vuurland, afgelegen aan het einde van de wereld. De zuidelijke Patagonische ijskap, buiten de poolstreken, is het grootste gletsjergebied ter wereld met o.a. afkalvende gletsjers en gletsjermeren.
Net over de grens in Chili is één der mooiste natuurgebieden ter wereld met het Nationaal Park Torres del Paine, zoutvlaktes en spectaculaire rotsformaties en erosievormen. Tenslotte:  de Iguaza watervallen, het grootste en meest indrukwekkende complex van watervallen ter wereld, 2,5 km breed, meer dan 250 watervallen…
De voordracht gaat door op donderdag 19 oktober 2017 om 20 uur in het Par.Centrum Sint-Jozef, Abdijstraat 31, Eeklo. Inkom: 6 € en € 5 (leden). Info : Luc Fiers  09/377 76 46

(PDB)