Het is lastig om een mooie plaats op een verkiezingslijst te weigeren, vooral als men al eens vroeger verkozen werd en de smaak te pakken kreeg.

Tineke Verstraete (35), advocate uit de Kriekmoerstraat in Eeklo, stond in 2012 voor het eerst op de lijst van SMS op de tweede plaats en werd als neofiet onmiddellijk verkozen. Ze behaalde op deze - toen nog - nieuwe lijst 392 stemmen, en kwam zo uit op de derde plaats na lijsttrekker Marc Windey (732 stemmen) en oud schepen Luc Vandevelde (797 stemmen). Een onverhoopt resultaat. Tineke werd voor zes jaar gemeenteraadslid.
Voor de aanstaande verkiezingen van oktober werd ze door haar partij geheel logisch opnieuw voor een hoge plaats aangesproken.
Maar Tineke zat met een probleem. Niet alleen is haar advocatenpraktijk inmiddels sterk toegenomen, bovendien verwacht ze einde deze maand samen met haar druk bezette echtgenoot Michel Nijs een tweede kindje. Dit alles combineren met een intensieve verkiezingscampagne leek haar (niet  onterecht) moeilijk haalbaar. Toch wou ze haar partij en aanstaande kiezers niet in de kou laten staan. Daarom heeft ze besloten haar tweede plaats af te staan en de lijst SMS als voorlaatste te duwen.

Tineke: “Ik heb 100% vertrouwen in de kieslijst van SMS. Mijn drukke agenda als advocaat en mijn nakende bevalling zorgen er echter voor dat ik in de onmogelijkheid ben om campagne te voeren. Een tweede plaats, zoals in 2012, zou mij verplichten om als kandidaat beschikbaar te zijn, hetgeen ik jammer genoeg niet kan waarmaken. Het is momenteel niet verenigbaar met mijn werkdruk en gezinsleven. Mijn ambitie blijft desalniettemin intact om dingen politiek in beweging te zetten en het belang van Eeklo te dienen.”

Waarvan akte.

Piet De Baets