N-VA Eeklo heeft blijkbaar een open lijn naar toppolitici in de regering. Nadat vorig jaar staatssecretaris Theo Francken reeds te gast was, komt deze week donderdag 26 april ook vicepremier Jan Jambon naar Eeklo, op vraag van Hilde Lampaert.

Hilde is kandidaat-burgemeester en lijsttrekker van de plaatselijke N-VA bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van oktober.
De minister van Veiligheid en Binnenlandse zaken heeft een warm hart voor de stad. Hoewel hij een echte familieman is (binnenkort opnieuw tweemaal grootvader) laat hij zelfs zijn verjaardagstaart even thuis om op uitnodiging van zijn politieke vrienden naar Eeklo af te zakken voor een gespreksavond. Precies op 26 april wordt de minister (geboortenaam Johan) 58 jaar !

Gevoelige thema’s
Iedereen is welkom om te luisteren naar de minister en zijn mening over gevoelige thema’s.
Heeft hij tips over het veiligheidsbeleid dat geschikt zou zijn voor Eeklo? Is criminaliteit perceptie of realiteit? Is de grootste terreurdreiging vanwege  IS in België achter de rug? Wat met het communautaire standpunt van N-VA versus de nationale politiek? Er kunnen achteraf ook vragen gesteld worden door de aanwezigen.
“Jan Jambon is een rechtlijnig man die al eens tegen de schenen durft te schoppen, ”, zegt Danny Plaetinck, voorzitter van N-VA Eeklo. “Maar hij zegt wat de meeste mensen zelf aanvoelen en denken. Onlangs kwam hij in aanvaring met minister Geens en de advocatuur, toen hij verbaal een beetje buiten de lijntjes kleurde door procedurepleiters in de zaak Salah Abdeslam te hekelen.”
Jan Jambon heeft - net als Hilde Lampaert - een ‘Bart-De-Weverke” gedaan: hij/zij viel 25 kg af en oogt scherp. Maar een stukje verjaardagstaart mag er wellicht uitzonderlijk bij op donderdag 26 april ?
Zaal Mimosa, Do 26 april, 19u30, August Van Ackerstraat, Eeklo. De toegang is gratis.

(PDB)