Sylvie Bruyncinckx uit Sint-Laureins werd tijdens het ontbijt van Samen voorgesteld als eerst nieuwe vrouw op de lijst rond kandidaat burgemeester Franki Van de Moere.

“De partij is trots Sylvie als nieuwe kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober aanstaande te mogen aankondigen” zei partijvoorzitter Luc De Meyere.
Bruyninckx woont in Sint-Laureins, maar heeft haar roots in Bentille. “Sylvie is al altijd sociaal actief geweest” vertelde De Meyere tijdens de voorstelling. “Ze was jarenlang in de leiding van de KLJ te Bentille en was er ook hoofdleidster. De KLJ is haar altijd nauw aan het hart blijven liggen. Zo was ze ook mede-organisator van een aantal reünie-samenkomsten van oud-leden van de KLJ. Toen haar drie kinderen naar Bentille naar school gingen was de stap ook snel gezet naar de ouderraad.”  De nieuwe kandidate baat samen met haar echtgenoot, Steven De Schepper, een tuinaannemersbedrijf uit (waar ze onder meer de boekhouding doet).
“Sylvie is iemand die van aanpakken weet en die zich actief wil inzetten voor onze gemeente” besloot de voorzitter. “Of zoals ze zelf zegt : “Andere mensen helpen is wat ik graag doe.”

(LK)