Ook in Maldegem zal deze zomer speelpleinwerking in Adegem en Kleit georganiseerd worden op een coronaveilige manier. De speelpleinwerking zal dit jaar uitzonderlijk op 6 juli starten. Om de kinderen te kunnen indelen in groepen (bubbels), zal je dit jaar op voorhand moeten inschrijven. Alle informatie over hoe je inschrijft vind je via www.maldegem.be/speelplein. We kijken er naar uit om de kinderen in Maldegem een leuke zomer te bezorgen, vol speelplezier. Zeker nu hebben kinderen een grote nood om samen met vriendjes te kunnen spelen.
Online inschrijven kan vanaf zaterdag 6 juni om 9.00 uur via www.maldegem.be/webshop, maar we raden aan eerst alle richtlijnen te lezen op www.maldegem.be/speelplein.
Voorheen was het niet nodig om je op voorhand in te schrijven voor de speelpleinwerking en kon je de dag zelf nog met je speelpleinpasje langskomen. Om de veiligheid en de maximum grootte van de bubbel te kunnen garanderen, zal je dit deze zomer wel uitzonderlijk op voorhand moeten doen. Op basis van de inschrijvingen zullen groepen (bubbels) gevormd worden. De verschillende groepen zullen niet met elkaar in contact komen. 
 
Extra helpende handen gezocht
Om dit alles te kunnen organiseren, is men nog op zoek naar enthousiaste jongeren die deze zomer graag vrijwilliger willen worden op het speelplein van Adegem of Kleit. Word je dit jaar vijftien jaar of meer, bruis je van energie, speel je graag met kinderen en wil je sublieme weken beleven in een vrijwilligersgroep? Dan ben jij onze moni bij uitstek! Neem zeker een kijkje op www.maldegem.be/vrijwilliger en stel je kandidaat via info@maldegem.be
 
Sportactiviteiten
Elke zomer biedt ook heel wat sportactiviteiten voor kinderen en jongeren aan. Of deze activiteiten deze zomer zullen kunnen doorgaan, is momenteel nog niet duidelijk. Men hoopt op positief nieuws vanuit de Nationale Veiligheidsraad zodat ook de inschrijvingen voor de sportkampen zaterdag 6 juni kunnen doorgaan. Van zodra meer nieuws geweten is, zal  dit gecommuniceerd worden. Alle info over het vakantieaanbod deze zomer vind je steeds via www.maldegem.be/vakantieaanbod.
 
(PDB)