De vondst van alweer een grote berg zwerfvuil zet nog maar eens kwaad bloed bij Sents milieuschepen Johan Francque (N-VA).

De schepen voert een actief beleid rond het opsporen van zwerfvuil in de gemeente. Blijkbaar staat de schepen niet alleen in zijn strijd tegen de anonieme vervuilers. Het jongste incident, een hoop zwerfvuil aangetroffen in het Roodwegelken in Sint-Laureins eind vorige week, werd door attente wandelaars aan de schepen gemeld.
“Deze mensen hebben mij meteen op de hoogte gebracht” vertelt Sents schepen van Milieuzaken Johan Francque. “De berg afval was niet min. Naast een grote kast, een TV-scherm en wat speelgoed vonden we ook een afschrift van een aangetekende zending en een kaart met een telefoonnummer op. Wellicht vergemakkelijken de gegevens die we hierop vonden onze zoektocht naar de vermoedelijke dader. We laten de rotzooi zo snel mogelijk opruimen door arbeiders van onze technische dienst. Als we de dader kunnen identificeren, riskeert hij een boete van 650 euro plus de kosten om alles op te ruimen. Je kunt dus maar beter naar het milieupark gaan met je afval. Veel goedkoper.” Naar verluidt zou de schepen ook in kennis gesteld zijn van de nummerplaat van de vermoedelijke vervuiler.

(LK)