Op woensdag 7 februari 2018 vormt het Sint-Annapark voor de twaalfde keer het decor voor Maldegemse Parkcross. Een hoogdag voor meer dan 7.000 bezoekers waarbij gans de gemeentelijke activiteit voor een groot deel stilvalt.
Meer en meer begint dit typisch Maldegems evenement op Waregem Koerse te gelijken. Veel firma’s sluiten vanaf ’s middags gewoon hun deuren en personeel krijgt vrijaf. Telefoons worden niet (meer) opgenomen. In het St. Annapark wordt die namiddag uitgebreid ‘genetwerkt’, gegeten en (veel) gedronken. Een en ander is dan ook in een Parkcross café-kaart van 75 € inbegrepen (zie verder). Maar met een toegangskaart van slechts 10 € kan men er al lijfelijk beter “bij zijn” dan thuis passief de live uitzending op tv te volgen. Men mist minstens de ambiance en een volks gebeuren dat perfect aansluit bij de mentaliteit van de Maldegemnaar.
De gemeente zou deze dag voor hetzelfde geld tot een officiële “Maldegem Koerse - verlofdag” mogen uitroepen…

Aanzien
De Parkcross blijft traditiegetrouw de eerste cyclocross na het WK en daardoor de enige echte herkansing! die live te volgen is op VTM. “Onbetaalbare promotie voor ons dorp”, zeggen burgemeester Marleen Van den Bussche en schepen van Sport Geert De Roo enthousiast.
Dankzij ervaren medewerkers en een goed uitgewerkte organisatie heeft de Parkcross ook aanzien verworven in het veldritmilieu.
De Parkcross is in onze regio dé kans bij uitstek om de beste cyclocrossers van het moment van dichtbij aan het werk te zien. Volgende renners lieten al weten van de partij te zullen zijn: Mathieu en David Van der Poel, de broers Sweeck, Michael en Dieter Vanthourenhout,  Eli Iserbyt en Lars Van der Haar. Bij de dames Sanne Cant en Kim Van de Steene. Nieuwe namen of veranderingen in het deelnemersveld worden steeds meegedeeld via www.maldegem.be.

Belgisch Kampioen 2018 Wout van Aert is niet van de partij omwille van zijn voorbereidingen voor het nakende wegseizoen, maar de inrichters hopen dat onder de gecontracteerde aanwezige renners de kersverse wereldkampioen schuilt.
De Parkcross is een sportevenement dat er zich uitermate toe leent om er eens samen met vrienden, collega’s en klanten op uit te trekken. Naast gewone kaarten (VVK: 10 euro ADK: 11 €, kinderen t.e.m. 12 jaar: gratis. Mensen met een beperking + begeleider: € 5 per persoon) zijn er ook VIP-arrangementen mogelijk. Vooral de Parkcross Café-kaart van 75 € is in trek.
Men kan zowel online of bij de plaatselijke verkooppunten tickets aankopen. Tickets zijn te bestellen via het nummer 050 72 89 59 van de gemeente, bij  diverse voorverkooppunten in de gemeente en bij Taptoe (tel.09/218.93.73 of info@taptoe.be).

Verwenkaart
De kaart van 75 euro per persoon die toegang geeft tot het Parkcross Café is vooral in trek voor de vele extra’s die inbegrepen zijn. Vooreerst is er voor hen een voorbehouden parking op het terrein van KSK Maldegem (Kleine Warmestraat 15b) met shuttles heen en terug naar het 400 meter verder gelegen parcours. Houders van dergelijke toegangskaart melden zich daar aan in de voetbalkantine en krijgen een toegangsbandje om de pols en 10 gratis drankjetons, te gebruiken over gans het parcours. Ze kunnen terecht in de VIP-tent op het terrein vanaf 14 u. tot 19 uur. Vanaf 14 tot 16 uur genieten ze er van een uitgebreid dessertbuffet à volonté.  Vanaf 17 uur gaat het gratis pastabuffet (à volonté) open. En tussendoor worden ze doorlopend getrakteerd op hapjes en een sfeervolle muzikale omlijsting! Men zou er zowaar het rennersspektakel bij vergeten.

Toegangen.
• 1 grote ingang aan Sint-Annazwembad (via Vakekerkweg)
• Twee ingangen Gidsenlaan
• 1 ingang via Noordstraat brugje Sint-Annapark

Advies
Mensen die geen toegang hebben tot een voorbehouden parking wordt aangeraden om tijdig te komen, bij voorkeur met het openbaar vervoer (tot in het centrum) of met de fiets. Parkeren kan het best buiten het centrum van Maldegem.
Inlichtingen:  
Sportdienst, Sporthal MEOS, Bloemestraat 36D, Maldegem Tel. 050 72 89 70 sportdienst@
maldegem.be

Piet De Baets