Lembekenaar Christophe Panis en co-piloot Jeroen D’Hulsters zetten een sterke prestatie neer tijdens de jongste rally van Tielt. Hun vijfde deelname aan rally werd een sportief succes in de RC4-klasse.

“We zaten meteen in het juiste ritme”, blikt Panis terug op een prachtige race. “Met een vijfde tijd waren we meteen sneller dan T’Joens, Dobbelaere en Catelin, namen die we vooraf als mogelijke speelkameraden in gedachten hadden. Plots ging het iets te vlot ging en verloren we zo’n 15” met een spin. Na Poelberg waren we opnieuw naar de zesde plek opgeklommen.”

Schuiferskapelle
Tijdens de service werden vooraan hardere banden gemonteerd en dat had meteen effect op KP Schuiferskapelle. Op de 15 km-lange scherprechter van de rally werd slechts acht seconden trager gedraaid dan winnaar Lommers in zijn BMW M3, terwijl de ‘oude’ C2 R2 Max ook maar vier tellen moest toegeven op de Opel Adams van Munster en Vermeire in de BK-rally. “Helaas liep het opnieuw even mis op Ondank, toen we rond gingen op de strook onverhard” gaat Panis verder. “Op de laatste twee proeven vonden we terug een vlot ritme waarmee we de vijfde plek veilig konden stellen. Het deed deugd om nog eens een quasi zorgeloze rally te kennen. De C2 deed het prima!”
Naast de vijfde plek over-all ging Panis ook als winnaar in klasse RC4 over de meet. “We blikken heel tevreden terug op deze wedstrijd. Nu richten we onze pijlen op de tweede seizoenshelft waarin we hopelijk nog twee wedstrijden kunnen afwerken” besluit de Lembekenaar.

(LK)