De Melkerij krijgt een nieuwe parking. Het werk, waarvoor zowat 100.000 euro wordt uitgetrokken en zonder ongelukken tegen eind september moet afgerond zijn, kadert in de aan de gang zijnde dorpskernvernieuwing en lost meteen een aantal randproblemen op. Voor wie richting bibliotheek of Jeugd- en Sportdienst in De Melkerij gaat, is het momenteel even klimmen en kleuteren. De bestaande parking voor het gebouw werd volledig opgebroken en wordt in de eerstvolgende weken gerestyled. De oude toegangstrap werd tijdelijk vervangen door een noodtrapje. “De ingreep regelt een aantal zaken” zegt burgemeester Franki Van de Moere. “Net als alle inwoners die in de zone van de dorpskernvernieuwing wonen, moeten wij als eigenaar van De Melkerij, ons afvalwater afkoppelen. Meteen moet de parking voor het gebouw helemaal open gebroken worden. Een ideaal moment om de site her in te richten.” De parkeerplaats wordt volledig omgekeerd waarbij de schuine helling voor minder validen richting Huis van de Vrije Tijd een totaal nieuwe inplanting krijgt. “De parking krijgt centraal een groene zone waarrond de voertuigen geparkeerd worden. Er komt een circulatiesysteem met een op- en afrit van de site. In totaal zullen zowat achttien voertuigen een standplaatsje krijgen. Dat is iets meer dan er nu kunnen parkeren.” Een goede zaak, zeker nu het aantal parkeerplaatsen op het gemeenteplein gevoelig afgebouwd werd bij de werken aan de dorpskernvernieuwing. Van de Moere voorziet dat de werken tegen eind september zullen afgerond zijn. (LK)