Het volledig ronde stenen gebouw is zowat de meest opvallende constructie die een bezoeker in Shoppingcenter Krüger tegenkomt. Een ideale pleisterplaats om na een uurtje shoppen binnen te wippen voor een tussendoortje, snack, een wafel of pannenkoek of zelfs een meer uitgebreide lekkere maaltijd. Vanaf dag één (2005) draaide deze tearoom volop mee met het al jaren stijgende succes van dit winkelcentrum. Mario Van de Geuchte (49) en echtgenote Nancy Marclé (44) waren schier dag en nacht in de weer om de boel draaiende te houden. Maar toen lieten ze de zaak over om andere van hun wensdromen te verwezenlijken.Na een onderbreking van vier jaar, waarin Mario de handen vol had met de uitbouw van het Eeklose immokantoor “DW Immo”, heeft het echtpaar nu beslist om het heft van hun destijds opgestarte horeca-uitbating terug in handen te nemen. Een voor de hand liggende beslissing nu hun destijds overgelaten zaak al een paar maanden door de vorige uitbater verwaarloosd werd.Attentie   Nancy: “We willen van De Krüger terug de bloeiende zaak maken, die ze was op het ogenblik dat we zaak overlieten.”Mario (valt bij): “De eerste beslissing die we namen, was om terug open te zijn op zaterdag, dé winkeldag bij uitstek hier. Verse bereidingen worden opnieuw meer dan ooit ons handelsmerk en de koffie van De Witte Zwaan wordt terug opgediend vergezeld van een heerlijk zelfgemaakt soesje.“Om de terugkeer van ‘De Krüger’ extra in de verf te zetten, heeft het echtpaar nog meer verrassingen en goed nieuws in petto. Vanaf woensdag 2 november tot donderdag 10 november krijgt iedereen bij zijn koffie of andere warme drank er een glaasje advocaat bovenop. Als attentie ter gelegenheid van hun heropening. Of ook: als proef op de som voor  hun hernieuwde ambitie…!VoltrefferNancy: “Pas een tweetal dagen vóór het weekend van de Kaaifeesten, begin oktober, kregen we de sleutels terug in handen. We hoefden een hectische start te forceren wilden wij profiteren van de gigantische massa bezoekers die deze legendarische rommelmarkt en het omlijstend feestprogramma bezoekt. Gelukkig hebben we een goed netwerk in de horecawereld zodat we vlug voldoende personeel konden optrommelen om vlot een hernieuwde start te kunnen nemen. Dat openingsweekend was dan ook een voltreffer. De mensen stonden ’s morgens vroeg al aan te schuiven om binnen te mogen. We waren ineens weer goed gelanceerd. Een geruststelling voor onze beslissing: we konden het nog… De weken nadien hebben we het bewust wat kalmer aan gedaan. Maar nu kondigen we plechtig onze heropening aan. ”Nancy kan enig optimisme over haar terugkeer in de horeca moeilijk verbergen.“Het is de bedoeling dat ik mij als gediplomeerde chef in de keuken opnieuw voltijds met de uitbating van De Krüger bezig houd. Van oorsprong ben ik een echte hobbyhok”, zegt ze. “Via examens heb ik mij verder opgewerkt. Achter het fornuis staan geeft me een enorm goed gevoel. Mensen laten genieten van je lekker bereid eten maakt me happy. Het voelt hier trouwens ook aan als een beetje thuiskomen: ik zie vele klanten van vier jaar geleden opnieuw binnenkomen. Ze weten nog wel hoe ze bij mij verwend kunnen worden.”Echtgenoot Mario is van plan om nog wel bij te springen op drukke momenten, ook al werkt Nancy ondertussen al met een team van zes vaste enthousiaste medewerkers.“Voor alle duidelijkheid: ik blijf mijn vastgoedkantoor DW Immo in de Stationsstraat (hoek Raamstraat) runnen”, haast Mario zich te zeggen. “Het is er drukker dan ooit en ik kan er niet gemist worden.” SuggestiemenuInmiddels is het in het ronde gebouw vooraan op het Shoppingcenter ‘business als usual‘. Nancy (overloopt de ruime menukaart) : “Je kunt hier net zoals vroeger zowel terecht voor een snack als voor een ruimer menu.  We zetten een variabele weeklunch op het menu met seizoensgebonden gerechten. Door dagelijks het openingsuur van 10 naar 9 uur te vervroegen, willen we ook inspelen op de nieuwe trend dat mensen vaker buitenshuis in alle rust een stevig ontbijt gaan nemen. Daarom hebben we hier nu een klein ontbijt van 8,5 euro, waarbij je naar keuze brood, een croissant, kaas en ham, confituur, boter, koffie, thee of chocolademelk voorgeschoteld krijgt. Bij het groot ontbijt van 13,5 euro komt daar nog een extra croissant, gerookte zalm, een gekookt eitje en geperst appelsiensap bij.”WrapsNancy: “Als nieuwigheid bieden we op onze kaart ook de keuze aan tussen grote en kleine porties. Bij stoverij, vol-au-vent of croque-monsieur (één of twee stuks) is dat bijvoorbeeld het geval. We ondervinden dat daar veel vraag naar is. We spelen verder in op wat wij de soepenrage noemen. Iedere dag kan je bij ons in de Krüger genieten van drie verschillende soorten dagverse soepen. Nieuw zijn de verschillende wraps op de menukaart. Vier jaar geleden, toen we hier weggingen, waren wraps nog niet zo gekend. Ze doen een beetje denken aan een pannenkoek maar dan als opgerolde variant. Wraps bestaan meestal uit tarwe- of maisbloem en worden bij ons gevuld met kip of zalm en groentjes. En wat ook gebleven is: onze slaatjes. We zijn altijd bekend geweest omwille van deze lekkere en gevarieerde saladeschotels en op die weg willen we uiteraard verder gaan.”Mario: “Op zondag 4 december van 9 tot 11 uur organiseren we een luxe buffet-ontbijt (20 €) met cava, ter gelegenheid van Sinterklaas. Met een bezoekje van de heilige man en zijn Pieten die een geschenkje meebrengen voor alle aanwezig (brave) kindjes. In het verleden oogstte dergelijke evenement veel bijval. Men kan hiervoor reserveren op mijn gsm 0473/36.46.97. TearoomDe drukste uren bij Krüger zijn de middag en namiddag. Dan kan men de vraag nauwelijks bijhouden. Dat komt vooral door enkele troeven die men nauwelijks elders vindt. Zo biedtKrüger op de middag tussen 11u30 en 14u enkele gerechten aan speciaal voor door ouders vergezelde kinderen: spaghetti, macaroni en een frikadel.  En een opsteker voor smulbekken (en zo zijn er wellicht velen) is het aanbod “frietjes à volonté”  bij hoofdgerechten, met bovenop mayonaise en ketchup gratis. En in de namiddag dan de door shoppers druk bezochte tearoom (14 -17.30 u) gekend voor de heerlijk vers gebakken Brusselse wafels.Nancy (trots): “Weet je dat we in De Krüger dagelijks terug ongeveer vierhonderd koffies serveren, op de opening waren er dat zelfs duizend ? Dat komt omdat we onze koffies serveren, vergezeld van ons traditionele roomsoesje. Voor 2,4 euro zetten we een verse tas koffie van de Witte Zwaan op tafel, samen met een koekje, melk, suiker en dat obligate soesje. We kochten speciaal twee splinternieuwe koffiemachines van topkwaliteit aan, want op onze menukaart hebben we een grote keuze aan verschillende soorten lekkere koffie’s opgenomen.”Speciaal voor de heropening hebben Nancy en Mario een klein extraatje voorzien voor klanten die tussen woensdag 2 en donderdag 10 november de weg naar De Krüger (terug)vinden. Wie dan een koffie of een andere warme drank bestelt, krijgt er bij zijn  traditionele koffie met koekje en soesje bovenop nog een extra glaasje advocaat bij. Alsof er nog geen redenen genoeg waren om eens in De Krüger binnen te gaan…?(Ives Boone/Piet De Baets)Tearoom-Resto “De Krüger”, Stationsstraat 82(Krügercentrum), Eeklo.Elke dag open van 9u tot 18u. Op zaterdag van 10 tot 19u.