Gymnaste Maïté De Wilde (14) van Gymclub Altis Eeklo haalde in november vorig jaar in Rusland op één puntje na de finales van het wereldkampioenschap tumbling voor jongeren (11-18 jaar) en werd 14de.

Ze haalde wel één van de twee Belgische tickets voor deelname aan het EK Tumbling voor juniores en seniores in Göteborg (Zweden) dat moest doorgaan afgelopen meimaand. Door Corona ging dit EK echter niet door… 
Tumbling is en aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen op een 25  meter lange verende baan. Salto’s, fliks en schroeven wisselen elkaar af met aan het einde steeds een spectaculaire eindsprong. De gymnast vuurt in een razend tempo ritmische- en roterende sprongbewegingen met salto’s en schroeven af op het publiek, zonder aarzeling of tussenstappen met opbouw van rugwaartse snelheid.
“Ik ben zelf in 2008 met kleuterturnen begonnen, samen met mijn zus Lova”,vertelt Maïté.
”Ik kon ondertussen al wat Vlaamse en Belgische titels verzamelen met de steun van trainers Bavo Toremans en Jente Bontinck.”
Wie de spectaculaire ellenlange opeenvolgende sprongen van Maïté nog eens live wil meemaken, googelt naar https://www.nieuwsblad.be/cnt/blmwi_03960822

(PDB)