Simon Vermeire (41), jongste telg van de destijds (jaren ’70) bekende Maldegemse meubelfabriek Veva, en nu zaakvoerder (samen met zus Saskia en broer David) van dit familiebedrijf dat zij omvormden tot de veel omvangrijker koepel ‘Luxor interieur’, hield zijn belofte.

Wie volgende week tijdens de opendeurdagen het vroegere ‘Konforta’ - midden het Maldegemse industriepark - bezoekt, stapt een volledig vernieuwde gerestylede en adembenemende woon- en belevingswinkel binnen. Een toonzaal over twee verdiepingen vol betaalbare designmeubelen en maatwerk uit eigen atelier, met keukens,  dressings, wandkasten en alles voor het ultieme zit- en slaapcomfort. Dit alles gecombineerd met leuke accessoires, aangepaste tapijten, verlichting en stoffering in alle stijlen: van tijdloos landelijk tot strak modern. Maar liefst vijf interieurarchitecten en -vormgevers staan tijdens de opendeurdagen (20-25/3) gratis voor ‘klanten-op-zoek-naar-interieurinspiratie’ ter beschikking!

Om de sfeer van bij je thuis na te bootsen in de vernieuwde toonzaal werd niets aan het toeval overgelaten.  Iedere ruimte werd als compleet interieur ingericht en alles werd tot in het kleinste detail uitgewerkt. Bovendien geniet je tijdens de opendeurdagen van uitzonderlijke acties.
En zo heeft Simon zijn persoonlijke droom van destijds ultiem waargemaakt.

Cosy leefruimtes

“Ja,” begint Simon zijn verhaal, “hoe kom je tot zoiets? We stellen ons in de plaats van onze klanten, op zoek naar een nieuw en eigentijds interieur. Wat in een grote toonzaal beeldig oogt, past achteraf soms helemaal niet bij hen thuis. Daar willen we met  Luxor interieur wat aan doen. We herverdeelden onze winkel in kleinere cosy leefruimtes op realistische grootte zoals bij de klanten thuis en presenteren daarin  een volwaardige living, badkamer, slaapkamer of dressing met alles erop en eraan. Zie je? Dan stap je bij Luxor interieur toch de ideale woon- en belevingswinkel binnen ? Dat hebben onze interieurarchitecten en vakmensen uitstekend uitgevoerd en het resultaat mag nu gezien worden”.

Uw interieur in 3D

Simon Vermeire heeft duidelijk de nieuwe trend naar kleinere woon-en leefruimtes aangevoeld. Koppels en alleenstaanden gaan kleiner wonen, dus zet hij vooral in op plaatsbesparende ingemaakte kasten, omvormbare 2-persoonsbedden die er overdag uitzien als een comfortabele tweezit, ingenieuze opbergsystemen, enz.
“Vaak vinden mensen het moeilijk om zich een idee te vormen over hoe hun interieur eruit kan zien,” gaat Simon enthousiast verder. “Daarom willen we onze klanten tonen wat de mogelijkheden zijn door levensechte ruimtes aan te kleden en af te werken als echte woon- en leefruimtes. De Luxor-interieurarchitecten die ook aan huis komen, helpen bij het uitdokteren van een oplossing voor ieders smaak en elk budget. Zij luisteren, geven raad, fungeren als creatieve inspiratiebron en blinken uit in vakmanschap. Zij maken het bezoekers - zonder enige verplichting - makkelijk en comfortabel. Tevens beschikken ze over de modernste tekenprogramma’s om het interieur in een 3D-tekening levensecht voor te stellen. Jouw droom bij je thuis, gerealiseerd en zichtbaar, nog voor hij werd uitgevoerd !”
En als ultiem toemaatje zijn alle tentoongestelde meubelen en interieuraccessoires óf uit eigen atelier óf van gerenommeerde topmerken als Durlet (salons en zitmeubelen), Magnitude (bedden), Lema (dressings), Kristalia (tafels en stoelen), Stressless (relaxzetels), Vibia (verlichting), enz.  

De Commanderie

Maar Luxor heeft ook nog een andere magnifieke toonzaal als belevingsoord: ‘De Commanderie’,  een imposante interieurtoonzaal op 250 meter van het industriepark, een oord van eindeloze inspiratie voor mensen die op zoek zijn naar specifiek meubelmaatwerk of om hun meubelen een tweede leven te geven. Ook daar staan de deuren van dinsdag 20 tot en met zondag 25 maart open voor een uitzonderlijk kijkje binnenin.
In de Commanderie komt u alles te weten over het zandstralen en herkleuren van bestaande meubelen en hoe het herstofferen van zitmeubelen in zijn werk gaat.
Zandstralen en herkleuren, herstofferen en de productie van meubelmaatwerk gebeurt in eigen atelier: de grote specialiteit van broer David die in de voormalige fabriek van vader Marcel (10.000 m2) al deze troeven uitspeelt. De laatste jaren werd daar onafgebroken geïnvesteerd in nieuwe machines en productielijnen voor de fabricatie van eigentijdse maatmeubelen en volledige interieurs, dit jaar nog aangevuld met een nieuwe kleur- en droogcabine voor lakwerk.

Piet De Baets