OCMW-voorzitter ( en schepen) Danny Smessaert uit Eeklo heeft zijn partij CD&V laten weten dat hij volgend jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen niet meer op hun lijst wil staan.

Schepen Dirk Van de Velde liet eerder al weten te willen stoppen met politiek en schepen Ann Van den Driessche stapt (terug) over naar Open Vld.
Danny Smessaert is al veertig jaar lid van CD&V en binnenkort dertig jaar mandataris in Eeklo. Tijdens de vorige verkiezingen haalde hij nog 743 voorkeurstemmen, de vierde meeste van de lijst. Hij zegt zwaar ontgoocheld te zijn rond de gang van sommige zaken. Hij noemt hierbij het project van de ombouw en uitbreiding van De Zuidkaai en het dossier nieuwe fusieziekenhuis AZ Alma.

De drie kopstukken waren bij de vorige gemeenteverkiezingen samen goed voor 37% (of 2.748) van de 7.405 gekozen naamstemmen op de CD&V lijst. Burgemeester Koen Loete blijft koploper met 2.179 stemmen. Samen met hem waren de drie vertrekkers ook de grootste stemmenkanonnen van de stad. Hoe hun partij deze opdoffer zal weten op te vangen is nu de vraag. “Of er reden is tot paniek? Ik zou niet weten waarom.”, is de opmerking van Koen Loete.

(PDB)