Info- en inschrijfdag van volgende zondag toont ouders volledig vernieuwde Dullaert:

Begin deze week verhuisden de leerlingen van de Middenschool van College ten Doorn zelf naar hun nieuwe stek aan de Dulllaert. Voortaan zullen de scholieren van het eerste en het tweede jaar secundair onderwijs daar les volgen in een hypermodern en heel ruim gebouw.

De 12- en 13-jarigen hebben voortaan hun eigen onderkomen in een apart deel van de grote campus van College ten Doorn. Maandag trokken ze in in het volledig gerenoveerde gebouw van de Dullaert.
“Het gebouw uit de jaren ’70 kreeg een grondige facelift”, vertelt algemeen directeur Annick Willems. “Grondig is het juiste woord, want van het gebouw bleef enkel de betonnen constructie over. Het resultaat is dat onze jongste leerlingen nu school lopen in een eigentijds en open gebouw met heel veel licht.”
De leerlingen van de Middenschool verbleven vroeger meer vooraan op de campus, aan de kant van de Zuidmoerstraat.
“We vonden het beter om ook de startende secundaire scholieren een eigentijdse stek op de campus te geven”, verklaart Willems. “Binnen hun eigen knusse afdeling is de overstap van het basis- naar het secundair onderwijs op die manier minder groot. Bovendien kunnen ze daar nog beter voorbereid worden op het doorstromen naar de bovenbouw  - dat is de 2de en de 3de graad - van onze school.”
De vernieuwde Dullaert heeft alles te bieden wat een moderne school nodig heeft. Er komt heel veel licht binnen, de verluchting is optimaal en de klassen zijn volgestouwd met moderne technologie zoals beamers, wifi en smartboards. Er zijn open studieruimtes en grote lokalen  die zich uitstekend lenen tot moderne leermethodes zoals co-teaching, actieve werkvormen en coöperatief leren. Maar ook de typisch groene “College ten Doorn-toets” is gebleven: buiten vinden de leerlingen een rustige park met open en overdekte speelruimtes en véél groen.
“Met de renovatie van de Dullaert zetten we weer een volgende stap naar de grote facelift van onze campus”, weet de algemeen directeur. “Vorig jaar openden we de nieuwbouw aan de Zuidmoerstraat en binnenkort gaan het oude pijler- en torengebouw van het vroegere Sint-Vincentiuscollege tegen de vlakte. Het is voor ons essentieel dat jongeren school kunnen lopen in hedendaagse infrastructuur met een groene en rustgevende omgeving. Na de sloop van de oude gebouwen  willen we daar nog extra groen creëren.”
Ouders die graag de nieuwe gebouwen van de Dullaert willen bezoeken, zijn welkom op zondag 22 april van 12 tot 17 uur tijdens de Info- en inschrijfdag van College ten Doorn. U kan uw kinderen dan ook inschrijven.

(PW)