Scouts en Gidsen Baden-Powell Eeklo is dit jaar aan haar 60e werkjaar toe. Om dat te vieren werden het hele jaar al speciale acties opgezet om deze verjaardag te vieren. In het weekend van 1-2 mei volgde het orgelpunt van het jaar met een feestweekend voor alle leden en leiding.

Om hun 60e verjaardag te vieren, kampeerde de Eeklose scoutsgroep immers een weekend lang in de Eeklose binnenstad. De Kapoenen (6-7j) en Akabe (kinderen met een beperking) kamperen aan de vertrouwde scoutslokalen in het Heldenpark. De Wouters (8-10j) vond je terug aan het Broeders Van Liefde Pleintje. De Jonggivers (11-13j) vierden aan het speelpleintje aan het Jan Frans Willems plein, en even verderop kampeerden de Givers (14-16j) aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.

“Met deze actie, tonen we dat je niet altijd naar de andere kant van het land moet gaan om je op een scouteske manier te amuseren,” vertelde Katelijne Janssens, Groepsleidster van de Groep, “Onze scoutsgroep is al 60 jaar actief in Eeklo en dus wilden we tijdens dit feestweekend ook een heel weekend in onze thuisstad aanwezig zijn. Om terug te blikken op de voorbije 60 jaar, maar ook om te tonen dat we helemaal klaar zijn voor de komende 60 jaar!”.

Op 9 mei sloot de scoutsgroep het werkjaar af met een Straatfeest (in de Sportlaan) waarop alle kinderen uit Eeklo mee konden komen spelen.