Deze en volgende week publiceert Taptoe een veelvoud aan vacatures (publiciteit voor openstaande jobs). In totaal beslaan deze aanbiedingen meerdere pagina’s.

Bedrijven kiezen voor hun jobaanbiedingen telkens opnieuw voor Taptoe omdat ze onmiddellijk resultaat voelen. Talrijk zijn de positieve reacties die ons blad daarop krijgt. In het ergste geval (voor ons) worden bestelde orders al na 1 of 2 weken afgebeld omdat de vacature inmiddels is ingevuld.
Toen Delhaize in Maldegem haar geplande opening aankondigde (april 2016)  en op zoek was naar 45 nieuwe personeelsleden om het kader in te vullen, werden ze na een gerichte personeelsadvertentie in Taptoe overrompeld met meer dan 300 reacties. (zie artikel in Het Nieuwsblad op blz 11).
Ontex Eeklo, de luierfabrikant met 420 personeelsleden, vond het in augustus vorig jaar, na talrijke andere pogingen via andere kanalen, nodig om via Taptoe ultiem de oplossing te vinden voor 15 moeilijk in te vullen technische jobs in hun 3-ploegenstelsel. Na 6 weken waren reeds 8 van de openstaande jobs ingevuld.
Een arts in Merendree plaatste in april vorige maand een jobadvertentie op zoek naar een ‘doktersassistente’ voor haar dermatologie-praktijk. Ze bestelde de advertentie voor twee weken. Na 1 week diende de tweede inlassing stopgezet te worden. De dokter had toen al meer dan 50 reacties binnen en had nauwelijks tijd gevonden om een en ander grondig uit te pluizen. 
Aan wat dergelijke positieve reacties precies te danken zijn, weten we zelf niet goed te duiden. Het is wellicht aan een veelvoud van feiten te danken. Alle advertenties worden door ons eigen team professioneel opgemaakt en het geheel staat netjes overzichtelijk achteraan in Taptoe samengebundeld. Of ook: Taptoe wordt apart met de postbode op woensdag bedeeld in geregeld meer dan 80.000 bussen verdeeld over 35 gemeenten en ligt niet te wachten op wegname uit displays of bij bakkers.
Wekelijks krijgen we van bezorgde lezers telefoontjes in de zin van “Ik heb mijn Taptoe nog niet ontvangen deze morgen”.  Wij moeten hen dan geruststellen dat “hun postbode wellicht wat later op ronde is”.
Een betere controle op de bedéling kunnen we ons nauwelijks inbeelden.

Piet de Baets