Het is duidelijk aangenaam werken bij het OCMW en de gemeente want het gemeentebestuur mocht nier minder dan vijf personeelsleden in de bloemetjes zetten, waarvan drie met 35 jaar dienst en twee met 25 jaar.

“Christa Van Deynse is leerkracht godsdienst en reeds 35 jaar in dienst als leerkracht bij de gemeentelijke basisschool De Regenboog” vertelde schepen van Personeelszaken Hugo Coene. De liefde voor het lesgeven zit in de familie want ondertussen heeft ook haar dochter voor een loopbaan in het onderwijs gekozen.  Hilde Vandevoorde en Christine Bernaerdt zijn reeds 35 jaar in dienst bij het OCMW. Ze zijn beiden verpleegsters in het woonzorgcentrum Sint-Jozef. Hilde staat reeds enkele jaren in voor de nachtdiensten, waar ze steeds paraat staat voor de bewoners die moeilijk kunnen slapen. Christine is haar carrière begonnen als verpleegster. Ondertussen is ze leefgroepbegeleider. De combinatie van zorg en zinvolle tijdsinvulling voor de bewoners sluit perfect aan bij haar.

Kwart eeuw
Ann Van De Keere en Martine Veire zijn een kwart eeuw in dienst bij het OCMW. “Ann is verpleegkundige in het woonzorgcentrum Sint-Jozef en staat al 25 jaar met veel plezier paraat voor alle bewoners en dit in zowel de dag- als in de nachtdienst” ging Coene verder.  “Ze ondersteunt graag sfeervolle activiteiten voor de bewoners. Martine is haar carrière begonnen in de poetsdienst van het woonzorgcentrum, ondertussen is ze er logistiek medewerker, een job die ze elke dag met vol enthousiasme uitvoert en waarbij ze graag tijd vrijmaakt voor een praatje met de bewoners.”

(LK)