De gemeente Assenede vernieuwde haar gemeentelijke magazijnen en opende ondertussen feestelijke  de deuren.

De bestaande loods op de site van het gemeentehuis werd klantvriendelijk ingericht en er kwamen nieuwe vertrekken voor de buitendiensten van de gemeente Assenede. De oude brandweerkazerne gaat binnenkort tegen de vlakte en maakt plaats voor extra parkeerruimte voor het gemeentepersoneel.
“De herinrichting was nodig”, zegt Erik Roegis, verantwoordelijk voor werken. “Door een onthaal te creëren in het gemeentehuis hebben we ons magazijn al een pak klantvriendelijker gemaakt. Daarnaast werd alles heringedeeld zodat het voor onze magazijnier overzichtelijker werken is.”
De gemeentearbeiders kregen ook een nieuw onderkomen. “De vorige vertrekken waren niet meer van deze tijd”, weet Roegis. “Daarom hebben we ervoor gekozen containers aan te bouwen aan het gemeentehuis. Daar hebben onze mensen voortaan alle comfort die ze nodig hebben om tot rust te komen tijdens hun pauzes.”  De oude brandweerkazerne, die nu dienst deed als veredelde opslagplaats voor de technische dienst, wordt binnenkort gesloopt en maakt plaats voor extra parkeerruimte voor het personeel. “Ik denk dat onze technische dienst goed zit
voor de komende jaren”, valt burgemeester Philippe De Coninck Roegis bij, die op termijn de technische dienst ziet verhuizen naar een centralere plek in de gemeente. “Die plannen moeten op middellange termijn gezien worden. Vandaar dat de modernisering van onze huidige vertrekken zich wel degelijk opdrong. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met deze realisatie.”

(LK)