Het autosalon opent deze week haar deuren en dat maakt garagisten en autoverkopers alerter en zenuwachtiger dan ooit. Net op het  belangrijkste moment van het jaar bereikte Peterjan Verhaest, Eeklose Nissan verdeler met Q&S Motors (Quality & Service), het nieuws dat de Peperstraat voor zijn deur meerdere maanden lang moeilijk bereikbaar wordt wegens grondige wegen- en rioleringswerken. Daar sta je dan, op 3 weken van het ‘Salon’, de handen af…
Maar ondernemende Peterjan (‘Piedjie’ voor de vrienden) vond niettemin vlug een oplossing voor zijn probleem.

Een brug te veel
Peterjan  (41) weet inderdaad van aanpakken. Al eerder kwam hij gelijkaardige ‘dreunen’ eervol en succesrijk te boven. Zeven jaar geleden sloot men de op- en afrit van de Peperstraat definitief van de Expresweg af met een brug, amper 150 meter van zijn toonzaal en garage.
Nauwelijks een periode van zeven maanden bouwmiserie achter de rug of men pakte 250 meter aan de andere kant het rond punt aan de Watertoren aan, gevolgd door een volledige heraanleg van de Boelare, zijn toegangsweg vanuit het stadscentrum.
Zijn onblusbare liefde voor wagens als voormalig Parijs-Dakar-rijder en 4x4-freak, heeft hem toen van de verleiding afgehouden om op te geven. Zijn inmiddels succesrijk uitgebouwde merkreputatie met steeds betere Nissan-verkoopcijfers - in 2014 kreeg hij een Award als ‘beste Nissan dealer van België’ - heeft de directie van het merk zélf ook in belangrijke mate overtuigd om bij te springen in dit Pop Up-project.

DDT
Vooraan de Eeklose Leopoldlaan, aan de ovonde bij het verlaten van het centrum op weg naar Maldegem, ligt de verlaten garage ‘De Wolf’, al van na de oorlog bekend als grote Ford-verdeler in de streek. De eigendom kwam vorig jaar in het nationaal nieuws als blikvanger voor de 3de Kampioenenfilm die momenteel hoge bezoekerscijfers scoort in de cinema. Honderden kijklustigen kwamen de opnames dagenlang meevolgen, op afstand gehouden door meewerkende politie, rond deze voor de gelegenheid omgebouwde DDT-garage (afkorting van personage Dimitri De Tremmerie).
Na de opnames, waarvoor Jean-Pierre De Wolf als eigenaar nog 2.500 € toucheerde, lag de garage opnieuw verkommerend te wachten op een koper-ontwikkelaar (*).
En daar daagde nu gepast onze Peterjan op, die er het idee van een tijdelijke POP UP lanceert voor Nissan wagens.

Proefproject
De timing lijkt perfect. Deze voorlopige locatie lost tijdelijk het omwegprobleem naar de garage in de Peperstraat op, en met de exclusieve steun van de Nissan-importeur zelf worden een groot lot nieuwe wagens aan kortingen van - 20 tot - 35 % aangeboden! Volledig naar het model van een andere POP UP store, maar dan – voor het eerst in België – voor splinternieuwe wagens en met hoge kortingen. Voor het merk kan deze Eeklose stunt als proefproject voor latere opvolging op andere locaties doorgaan. En voor Peterjan is het een ideaal verlengstuk van zijn andere toonzaal die hij tijdens het autosalon ook open houdt.
Het grote voordeel van deze store is dat men, inclusief de gebruikelijke autosalonkortingen, hier een bijkomende korting kan genieten op onder meer de Qashqai CrossOver, de SUV X-Trail en de Micra, en op de camionetten NV 200, 300 en 400.
Maar ook de andere modellen als Juke, Pulsar, Navara Pickup Jeep, en een lot - hooguit 5 maand oude - firmawagens 2018 treft men er in de aanbieding aan. Genoeg om veiligheidshalve toch maar even langs te gaan.

Eén voorwaarde: alleen de wagens aanwezig in de Pop Up garage zijn te koop, in het model, de kleur en de uitrusting zoals ze er staan (allemaal modellen 2018), met de 3 jaar fabriekswaarborg, met nul km op de teller, maar met, naast de torenhoge korting, het voordeel dat men er bij wijze van spreken vanuit de toonzaal rechtstreeks mee naar huis kan rijden.
De Q&S Nissan Pop Up garage is gelegen vooraan de Leopoldlaan 3, te Eeklo en is tot einde januari elke dag open van 10 tot 18 uur, ook op zondag. In februari ook elke dag van 10 tot 18 uur maar gesloten op zaterdag en zondag. Herkenbaar aan het grote mobiele Led tv-scherm voor de deur.
Of bezoek het Nissan dealerpunt Q & S MOTORS, Peperstraat 97 te Eeklo Tel. 09/377 50 50  voor uw wagen naar wens en geniet er van de Nissan saloncondities, ook op overname- en milieupremie , fleetkorting, enz. Open elke dag van 9 tot 18.30 uur, ook de zondagen tot eind januari van 10 tot 18 uur.

Piet De Baets