Het net op tijd opgestart initiatief van Michiel Steenbeke, zaakvoerder van (toen nog) 6 gesloten Adrem Keukenwinkels, blijkt nu een goed draaiend nevenbedrijf te worden. Straks zijn mondmaskers een verplichte dracht voor zowat half Europa en zijn de verschillende designs, kleuren en prints niet meer te tellen.

Men is plots erg creatief in deze nieuwe branche. Binnenkort wordt dit sowieso een verzamelitem zoals postzegels en sigarenbanden destijds. Hippe en bijdehandse voetbalclubs zijn nu al uitgeput met hun eigen logo op de modellen. 
Ondertussen heeft Michiel al talloze malen moeten bijbestellen, telkens met een minimum van 10.000 stuks. De eerste week, dankzij het artikel op de frontpagina van Taptoe, was hij na twee dagen al  uitverkocht in de blauwe modellen!
De witte en zwarte waren toen al opgekocht door diverse bedrijven en overheidsinstellingen.
Terug is een superbestelling van blauwe modellen onderweg die half deze week moet toekomen uit het buitenland.
Alle modellen hebben de vereiste certificaten. Ze zijn voorzien van de noodzakelijke lintjes en een neusstuk waardoor ze goed aansluiten rond neus en kin. 
Michiel Steenbeke: “Zowat gans de wereld is op jacht naar mondmaskers en de diverse naaiateliers kunnen de vraag niet volgen. Na de blauwe volgen de witte en zwarte modellen automatisch. Wij hebben een wachtlijst, maar bestellingen mogen volop toekomen. Wij leveren aan huis. Onze modellen zijn de herbruikbare versie in stof, ecologisch het meest evident (geen wegwerp) en zeer kwalitatief, ze zullen lang meegaan (lacht).“
Michiel kan vanaf half mei ook de door bedrijven en clubs veel gevraagde maskers met gepersonaliseerde dessins, logo’s en originele prints leveren, maar die modellen vragen wel een beetje geduld wat betreft productie en leveringstermijn. 
Michiel Steenbeke: “Wanneer mondmaskers steeds meer een deel van ons dagelijks leven worden, dan wil je er misschien wel eentje dat perfect bij je outfit past?”
De basismodellen in  wit, zwart en blauw zijn leverbaar per minimum 5 stuks (20 €, incl. btw) + eenmalige leveringstoeslag van 4,95 €.
Voor de goede orde: het gaat hier niét over de FFP2 modellen voor de zorg.
Een deel van de opbrengst gaat naar AZ Alma. In overleg met het ziekenhuis zal het geld besteed worden voor artsen en personeel die tijdens deze periode het beste van zichzelf hebben gegeven.
Info en bestellingen: via telefoon 0483/73.93.68 of via mail: info@mimemondmaskers.be 
Raadpleeg ook de website www.mimemondmaskers.be.

Piet De Baets