Geert Depauw (62) uit Eeklo is met pensioen en vond eindelijk de tijd om zijn droom te verwezenlijken. “Het meisje van beneden” is zijn debuut.

Waarom schrijft een mens in godsnaam een boek, vroegen we hem?  
Geert Depauw: “Waarschijnlijk omwille van dezelfde redenen als al die andere auteurs die boeken schrijven. Omdat het in je zit. Maar zeker omdat er een verhaal in mijn hoofd zat dat ik daar niet wou laten zitten. Zoals mijn moeder de drang voelde om steeds maar verhalen te vertellen of uit boeken voor te lezen, zo wou ik het op papier vertellen. Voordien had dit verhaal al zijn fundament gekregen toen ik met mijn kleinzoon Seppe fantaseerde over hoe het zou zijn om alles wat je vertrouwd is, je school, je vrienden, je stad, het speelbos, te moeten achterlaten om veraf met je ouders in een huis te moeten gaan wonen dat je de stuipen op het lijf joeg. En wie zou je dan te hulp komen? Zo werd “Het Meisje van Beneden” geboren. Omdat ze spookte in mijn hoofd.”
Het is het spannende en vlot verhaal van Charlie Klein die moet verhuizen naar de andere kant van het land, waar hij niemand kent, waar zijn vader nog afstandelijker wordt en zijn moeder door een manische periode raast. Een moord en een vernedering blijven in zijn hoofd spoken, en hij voelt zich alleen en verlaten. Wie is het meisje van beneden dat hem onverwacht ter hulp komt ?
Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Boekscout. Het telt 218 pagina’s en kost 19,99 euro. Je kan het bestellen via boekscout.nl. of kopen in de Standaard Boekhandel in Eeklo.
Auteur: geertdepauw001@gmail.com

(PDB)