Met gezellige expostandjes van 19 deelnemende handelszaken, een uitgebreide modeshow, hier en daar een proevertje of drankje en een spetterend dansoptreden van S-Pression richt de dienst economie en economische raad van de stad Eeklo voor de eerste maal een “Feel Good-Event” in op zondag 25 maart van 14 tot 18 uur in het mooie decor van Salons Mimosa (Aug. Van Ackerstraat).

De bedoeling is vooral om de detailhandel van de stad de kans te geven hun zaak aan een breed publiek voor te stellen en Eeklo als winkelhart van het Meetjesland te promoten. De deelnemende handelaars (zie lijst verder) zijn alvast enthousiast en hopen op een grote opkomst.

Mini beurs
Christophe De Waele, schepen economie, doet euforisch als hij het over dit nieuwe initiatief heeft.
“Op een paar dagen tijd zat dit alles in elkaar. Onze zaal met standjes bereikte snel haar maximum capaciteit. Dit opent dus wel perspectieven voor de toekomst. Ik denk aan een soort Handelsbeurs in een veel grotere ruimte, met meer deelnemers, maar in een totaal nieuw kleedje. Nu er een lichte opflakkering duidelijk wordt in onze stad met minder leegstand en veel nieuwe jonge starters, voel ik een positieve flow ook onder de centrumhandelaars. Dit is nu een soort minibeurs als voorproevertje voor later misschien veel meer?”, aldus nog een enthousiaste schepen, die zondagnamiddag duidelijk veel bezoekers verwacht.

Uitstraling
De inkom voor dit alles is gratis. Door je in te schrijven via het formulier op eeklo.be/feelgood, maak je kans op € 1.000 aan waardebonnen. Inschrijven is niet verplicht.
Aan de modeshow nemen volgende zaken deel: Mooi!, Chloë, Pand 12, Polly Magoo, FIT, ceremoniekledij De Baerdemaeker, Dekoninck, Stretto, juwelen Huysman, optiek Matuszczak, lingerie Audace en optiek Demeester.
Deze deelnemers vindt men ook terug in de zaal waar de standjes opgesteld zijn, aangevuld met patisserie Nicolas, Florist Jan, banketbakkerij De Sutter, KittyCorner, het Bladmotief, Riad Nagiba en Mimosa.
Sara Mussche geeft met haar showteams van dansschool S-Pression het geheel een extra uitstraling.

Piet De Baets