In 2013 kwam ei zo na een einde aan ’t Kabouterke, het bekende bruine café op de Markt van Eeklo. Onder impuls van enkele vrienden kwam er op 17 november 2013 ‘Dzjuu Toch!’, een mini festival om aan te tonen dat ‘de Kabêter’ niet mocht verdwijnen.

Onder andere dit festival zorgde voor een geslaagde doorstart van de kroeg, en het succes van die dag zette de groep aan om verder te doen met ‘Dzjuu Toch!’. Akoestische sets op terras, romantische Valentijn diners,  …  en ook ‘Dzjuu Fest’. 

Zaterdag 27 augustus gaat de 2e editie van ‘Dzjuu Fest 2016’ door. Drie groepen zetten hun beste beentje voor om de Kabêter en de ganse markt te laten genieten van een hoogstaande muzikale avond.

Om 18 u bijt ‘Cosmo Collective’ , met ‘Dzjuu Toch!’-medewerker Bart Van den Driessche, de spits af. Een mix van  rhythm & blues, soul, funk, afro, rock, latin, reggae en meer… benieuwd wat dat geeft !

Daarna krijgen we ‘Crying on Payday’ om 19u45. Ze brengen een intense maar veelzijdige set met eigenzinnige art-rock, afgewisseld met hier een daar een snuifje pop-rock en een paar gevoelige snaren. Aan de drums herkennen we Eeklonaar Jibbe Debruycker.

Afsluiten doen we om 21u30 met ‘Bluebird’. Akoestische blues met Gentse roots, dat is Bluebird in een paar woorden. De band liet zich al meermaals opmerken tijdens de intussen legendarische bluesjams met Lightnin’ Guy en Tiny Legs Tim in Damberd, Hotsy Totsy en Missy Sippy. 

Afspraak dus zaterdag 27 augustus op de Markt van Eeklo.

Alle optredens zijn gratis ! Wie ‘Dzjuu Toch!’ wil steunen kan aanstekers en flessenopeners kopen om de kas te spijzen.  Alle info op de Facebook pagina van ‘Dzjuu Toch!’     (PDB)