Na het overweldigende succes van de zomerfietstocht langsheen een zestal B&B’s in Sint-Laureins, georganiseerd door de Sentse toeristische dienst, krijgt “Fiets en Ontdek” er nu een winterbroertje bij.

“Culinair Wandelen en Genieten” tussen restaurants en B&B’s (Bed&Breakfast) vindt plaats volgende week zaterdag 16 december en mikt op minimaal tweehonderd deelnemers.
“In juni haalden we moeiteloos vijfhonderd deelnemers”, vertelt Willy Van Zandweghe, voorzitter van de raad. “Door middel van een leuke fietstocht bezochten ook mensen van ver buiten onze gemeentegrenzen een zestal verblijfsmogelijkheden. Vaak volgde een boeking achteraf.” Het succes was dus groot en dat verdiende navolging.

Shutlledienst
“Die komt er nu met onze culinaire winterwandeling” gaat Van Zandweghe verder. Op 16 december kan je vanuit restaurant De Warande starten voor een 16 kilometer lange wandeltocht. Onderweg zijn er diverse stopplaatsen waar steeds iets lekkers wordt aangeboden. Aan het eind van de wandeling heb je zowat een volle maaltijd achter de kiezen.”
Uiteraard neemt de paling een erg centrale rol in het geheel. “In B&B Albergo Cavalo serveren we een palingsoepje. In Freds’ Café staan ribbetjes op het programma. Bulleys-bier en hamburgers van Texas Longhornvee is het lekkers in De Zonnebrug. Restaurant Polderzicht levert proevertjes van paling op Sentse wijze en in De Roste Muis wordt het gerookte paling en palingwijn. Afsluiten doen we met crème brûlée van Leute Bokbier en koffie in De Warande.”
Deelnemers die 16 kilometer te veel vinden kunnen van de voorlaatste stop gebruik maken van een shuttledienst om de eindstreep te bereiken. Deelnemen kost 25 euro. Inschrijving is pas definitief na storting van het bedrag op rekeningnummer BE85 7512 0138 8006 met vermelding van uw naam en het aantal personen.

(LK)