Pas afgestudeerde leerlingen van College ten Doorn in Eeklo scoren dit jaar bijzonder goed voor de toelatingsproef geneeskunde.

Van de acht kandidaat-artsen en -tandartsen mogen er zeven aan de opleiding beginnen nadat ze slaagden voor de aartsmoeilijke proef. Het slaagcijfer steekt schril af tegen het nationale gemiddelde. In Vlaanderen en Wallonië slagen maar één op vijf voor de proef.
“Dat wij aan bijna 90 procent geslaagden komen, is geen toeval”, zegt algemeen directeur Annick Willems van College ten Doorn. “Enkele wetenschapsleerkrachten organiseren al jarenlang op vrijwillige basis voorbereidende sessies. Ook het nieuwe
keuzevak
‘Wetenschap voor de Wetenschappers’ dat sinds vorig jaar in de ASO-school wordt aangeboden, heeft voor deze laatstejaars al meteen een prachtig resultaat opgeleverd.”
Op de foto herkent u (v.l.n.r.) fysicaleraar Marc Schoonackers en chemielerares Katleen Lybaert met hun geslaagde kandidaat-artsen en -tandartsen: Marlies De Bock, Wout De Muer, Josefien Van Leeuwen, Laura Tondat, Bieke Joos, Tom Jacobs en Emma De Coninck.

(PDB)