Chef-kok Dietrich van Restaurant Landgoed Den Oker in Zomergem (grens Ronsele-Waarschoot) won vorige week de kookwedstrijd ‘Kooktalent van België 2018’ met een eigen creatie als alternatief op de bekende salades Niçoise, salade Waldorf, Caesar’s salad, enz.

Zijn alternatieve ‘Vlaamse’ salade, een eigen recept, heeft hij genoemd “Salade Christoff” naar zijn vriend-des-huizes zanger Christoff. Beiden kennen elkaar al 20 jaar en de vedette komt nog geregeld eten in dit gastronomisch restaurant met uitgesproken Franse klassieke keuken. Het recept bevat 17 smaak- en kleurelementen, ½ kreeft, bavarois van ganzenlever, verse truffels, enz. en wordt in Den Oker à la carte geserveerd aan 38 €.
Vóór de tweede keer op korte tijd is dit gastronomische restaurant uit Stoktevijver in de prijzen gevallen, nadat het vorige maand ook al werd verkozen als “klantvriendelijkste restaurant van 2017 ”.
Ook zanger Christoph is blij met de herkenning. ‘Joehoe’, antwoordde hij telefonisch vanuit Zuid-Afrika, maar binnenkort komt hij opnieuw langs in Zomergem om zijn favoriete salade te degusteren.

(PDB)