In het kader van de nationale interclubcompetitie driebanden (eredivisie) krijgt de Koninklijke Eeklose Biljartclub op maandag 12 maart om 19h30 in haar lokaal Montana op de Markt het bezoek van titelkandidaat  biljartclub “ De Goeie Queue” uit Malle. Kopman van dit team is kersverse wereldkampioen Frederic Caudron.

Die jongste titel behaalde hij in het Zuid-Amerikaanse Bolivië (Santa Cruz) nà een beklijvende finalewinst tegen onze andere Belgische sterspeler en leeftijdsgenoot Eddy Merckx.
Zijn 2 vorige wereldtitels driebanden behaalde Caudron in 1999 (Bogota, Columbië ) en in 2013 (Antwerpen).  Caudron is zonder twijfel de beste all-round biljarter ter wereld en zijn optreden is dan ook telkens een lust voor het biljartoog.
Als teamgenoten in die Belgische interclubcompetitie heeft Caudron twee andere sterspelers, namelijk Jean Paul De Bruyn en Jerry Hermans (beiden uit Nederland) en Wesley De Jaeger die ook tot de Belgische biljarttop behoort.
Een quasi onmogelijke opdracht dus voor het lokale team uit Eeklo (Steven Van Acker, Leslie Menheer, Freddy Staelens en Willem Janssen) om die avond in die ontmoeting iets te oogsten.
Routinier Menheer wist in een ver verleden verschillende keren de maat te nemen van de toen nog jonge snaak Caudron maar een nipte nederlaag in de finale van het Belgisch kampioenschap driebanden in Casteau (1994) was voor de Eeklose ouderdomsdeken het begin van een lange en eindeloze reeks nederlagen tegen de huidige wereldkampioen… Aanwezige biljartliefhebbers kunnen maandag a.s. topbiljart en een wereldkampioen (gratis) meemaken !

(PDB)