De komende zomermaanden juni, juli en augustus staan in heel Assenede in het teken van betere wegen. Tal van betonvakken worden vervangen, heel wat heel asfaltwegen aangepakt. Er wordt liefst 271.000 euro geïnvesteerd in betere wegen.
Met de start van deze werken wil de gemeente Assenede een inhaalbeweging van herstel op gang brengen door elk jaar een aanzienlijk bedrag te voorzien voor het herstel van wegen.
Zowel in de Houtlandstraat, de Kiezelstraat, de Riethoek, de Hazelarenhoek als de Wildestraat worden betonvakken hersteld. De Houtlandstraat (fase 1) bijt half juni de spits af. In totaal zijn er in de Houtlandstraat vier fases voorzien. Kort daarna wordt gestart met de eerste fase in de Kiezelstraat. Ook daar drie fases. De Riethoek staat vanaf 26 juni tot en met 2 juli op het programma. De Wildestraat is voor begin augustus voorzien.
Asfaltwegen
Naast het herstel van betonvakken is er de afgelopen weken en maanden ook heel wat gietasfalt gegoten in een tiental straten van de gemeente. In de nabije toekomst komen het herstel van het asfalt in de Muikemstraat, de Bekputstraat, de Oude Boekhoutestraat en de Hollekenstraat aan de beurt. Tijdens de werken is er wellicht tijdelijk plaatselijke hinder. Hier en daar is ook een plaatselijke omleiding mogelijk.(LK)